solnedgang naset

2023 Avstamp för Aktiv Avspänning

Kör du bil? Om inte har du säkert åkt i passagerarsätet på en bil någon gång. Att låta metaforen om den stora framrutan ta form är inspirerande.

När vi kör bil eller åker med som passagerare i framsätet så har vi den stora framrutan framför oss, den tillsammans med sidorutorna skapar ett fantastiskt perspektiv på det som händer framför och runt omkring oss.

Som en liten ruta, en liten spegel och ibland inte ens en fönsterruta bakåt finns bakspegeln och de två små sidobackspeglarna.

Det här lockar till att se livet på samma sätt, se livet genom den stora rutan fram, den som ser nuet och en bit framåt. Det är där vi ser som bäst.
Den lilla backspegeln finns där för att vi vid särskilda tillfällen skall titta bakåt. Endast tillfälligt och endast för att kunna samla erfarenhet och kunskap inför vad vi passerat, vem eller vad som finns bakom oss innan vi snart ägnar 100 % fokus till att titta framåt igen.

Om vi applicerar detta på livet också så kommer vi att må mycket bättre. Titta genom den stora rutan vad du har framför dig just nu och en lagom bit framför dig, då och då tittar du i den lilla backspegeln för att säkerställa att du lugnt kan fortsätta framåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *