Susannes Gröna Rum

Välkommen in och botanisera

Frihet ny

Susannes gröna rum

Min kropp är min boning, var bor du?

Att plötsligt stanna upp för att inse och förstå att hela min kropp är mitt hus
Där behöver jag känna mig trygg, avspänd och rofylld, en plats att älska, vårda och ta hand om. Äta bra, röra mig lagom mycket, besöka alla olika delar i kroppen, skratta ofta och njuta i det lilla.
Nyfiken att veta mer?

Nyfiken på…

Jag erbjuder.

Massage och beröring

Oxytocin tillverkas i en del av hjärnan som kallas hypotalamus och utsöndras i hypofysens baklob och påverkar hela kroppen. Oxytocinet är nästan ett mirakelhormon. Det lindrar smärta, skyndar på läkningen av sår och skador, sänker pulsen, blodtrycket och halterna av stresshormoner. Dessutom har hormonet en långvarig effekt och påverkar oss mer än under själva beröringen.
Utöver att oxtytocinet är ett hormon, når det oss som en signalsubstans via nervceller i hjärnan. Och det kopplar ihop och sätter igång andra signalsubstanser i kroppen som dopamin och serotonin. Oxytocin aktiverar bland annat hjärnans belöningssystem genom att öka kroppsegna opiater och dopamin. Oxytocin dämpar även kroppens stress system – Sympatiska nervsystemet – och därmed stresshormonet kortisol. Samtidigt om oxytocin ökar funktionen i det – parasympatiska nervsystemet – genom att dämpa pulsen och främja näringsupptag och vila.
Oxytocin frigörs vid all typ av beröring när vi känner oss trygga, lugna och avspända.
Massage kan utföras med mål att uppnå olika typer av resultat. Det kan handla om att få spända muskler att slappna av, att öka blodcirkulationen i musklerna, att stimulera akupressurpunkter och energibanor i kroppen, att stimulera vårat taktila sinne för att öka kroppsmedvetenhet och sätta fart på flödet av oxytocin. Det kan handla om att stimulera bindväven, fascian och lymfflödet för att minska svullnad och skapa utrensning.
Den klassiska svenska massagen är världsberömd och används för att lösa upp spänningar, stimulera blodflödet i trötta muskler och ger en behaglig och skön avkoppling för hela kroppen.
Den taktila stimuleringen är en beröringsteknik som genom är stillsam, rytmisk och mjuk beröring stimulerar frisättningen av oxytocin och ger en känsla av lugn, ro och ökad kroppskännedom. Skönt för dig med smärtproblematik, spänning, stress och utmattning.
Lymfmassagen hjälper kroppen att rensa och få fart på avfallshanteringen i kroppen. Känner du dig svullen, trött eller kanske behandlats för cancer, lider av operationsärr, lymfödem eller lipödem är lymfmassagen en skön investering för din kropp.

Frågor eller funderingar?

Ingen fråga är för liten…