massage rygg

lymfmassage

TAKTIL STIMULERING

KLASSISK MASSAGE

samtal

Coachande samtal

MEDVETEN ANDNING

YOGA

Nyfiken på…

Jag erbjuder.

Holistisk Coaching

Hälsa ur ett helhetsperspektiv.
Jag kan vara ett stöd i din utveckling mot ett friskare liv.
Ordet Holism kommer från det grekiska ordet Holos som betyder ”hel”, ”all”, ”total”
Vi behöver se till hela människan när vi vill göra en livsstilsförändring.
Holistiskt synsätt kan handla om att se till olika delar av livet som kan påverka hur man mår eller hur man utvecklas.
Hur man har det med yrkeslivet, i sina nära relationer, på sin fritid, med rörelser och kost som några exempel. Om någon av dessa delar är i obalans kan utveckling inom andra delar bli lidande. Vilka är mina grundläggande behov och mina spirituella behov.
Genom att nyfiket utforska hur livet ser ut och hur jag mår inom de olika områdena som vi tillsammans identifierar kan vi vidare fokusera på möjligheter, mål och handling.
Den holistiska coachingen jobbar med att använda exempelvis dina sinnen, rörelser, bilder, platser, andetaget.

* Nuläge, vi identifierar nuläget genom att du använder dina sinnen ex hörsel, syn, känsla, bilder, tid och rum.
* Önskat läge, hur ser ditt önskade läge ut, vi identifierar syftet med våra samtal, återigen använder vi dina sinnen för att hitta fram till just ditt önskade läge. Genom frågorna hittar vi svaren som finns inom dig
* Hinder, finns det hinder, vilka är dom, hur ser dom ut, hur känns dom, finns dom inom dig själv eller utanför dig. Här stannar vi upp och ställer frågor för att hitta dom.
* Resurser vilka resurser finns, vilka finns inom dig själv och vilka finns i din omgivning.
* Action / Aktivitet hur tar du action, vilket blir ditt nästa steg, vad behöver du göra för att ta dig mot ditt önskade läge. Hur ser ansvaret ut för nästa steg, tidsramen, vilka hinder tar du dig igenom och vilka resurser behöver du för att ta action.

I min roll som coach som betyder buss, kan man se det som att jag tar med dig på en resa från punkt A till punkt B där jag är guiden som vägleder dig till svaren som finns i frågorna och inom dig själv.
Behöver du bolla tankar och önskningar, har du kört fast i livet, drivs av oro, ångest eller kanske har svårt att hitta svar på frågor, kanske du vill göra en livsstilsförändring och behöver någon som stöttar dig?
Du kan alltid boka ett kostnadsfritt samtal för att känna dig för om jag kan vara rätt person för dig. Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar.
Med värme Susanne

Medicinsk Yoga för kvinnor

Ordet yoga kommer från sanskrit, ursprungsordet är Yuj som betyder integrering och förening.
Yogan är i grunden ett andligt och filosofiskt system för personlig utveckling, ökad självkännedom och medvetenhet.
Prana ett grundläggande begrepp i yogatraditionen. Prana kan liknas vid det man i den kinesiska medicinen kallar för Qi, det är gemensamt den livsenergi som genomsyrar allt levande och som flödar inom oss i våra energibanor (Nadis) till varje cell i kroppen.
Yogaövningar tillsammans med andningen ökar mängden och flödet av
prana i kroppen och ger livskraft och energi.
Denna yogaform har sitt ursprung i den tantriska traditionen med inspiration från kundaliniyogan och den medicinska yogan.
Den tantriksa traditionen ser kroppen som ett tempel för själen där du strävar efter att vara den bästa versionen av dig själv.
Vi jobbar med mantran, fingerpositioner (muddras), rörelser och det djupa balanserande andetaget.
Tonvikten ligger på att hitta fokus för att släppa tankar, stilla nervsystemet, balansera andetaget och genom rörelser balansera och stimulera det hormonella systemet.
Hitta flödet i rörelserna för att stimulera vagusnerven och tonus för det parasympatiska nervsystemet.
Rörelserna är mjuka, lugna och utförs i takt med dina egna andetag och utifrån din egen förmåga.

Magiska Rörelser för Aktiv Avspänning

Utifrån din förmåga och dina behov gör vi mjuka lugna rörelser som kan utföras när du står, ligg eller sitter ochhittar vi rörelser där du och din kropp hinner bekanta er med varandra.
Vår kropp är fantastisk och jobbar för oss dygnet runt. Ibland signalerar den att det uppstått skada, spänning eller smärta någonstans.
Genom att regelbundet besöka din kropps insida med medvetna rörelser hittar du till områden som kan behöva en stunds extra omtanke. Du hittar spänning som stannat kvar även om rörelsen är avslutad, muskler som är trötta och behöver vila eller muskler som är svaga och behöver aktiveras.
I bland använder vi fler muskler än vi behöver för att utföra en rörelse eller bibehåller spänning längre än vi behöver.


Medveten Andning

Andning, måste jag tänka på att andas?
Nej nej det behöver du inte… men du kan behöva tänka på hur du andas.
När vi koncentrera oss, blir orolig, irriterad, stressad, spänd eller är uppe i varv blir andningen grundare och flyttas upp i bröstet. Vilket är naturligt för stunden men ställer till problem om andetaget stannar kvar där.
Genom att bli medveten om ditt andetag och med hjälp av träning kan du andas långt ner i magen och då aktiveras kroppens broms vilket leder till ett balanserat hormon och nervsystem, minskat stresspåslag och sänkt blodtryck. Många överandas genom att ta mellan 12-14 andetag per minut när det normalt räcker med 6-8 andetag per min

Massage och beröring

Oxytocin tillverkas i en del av hjärnan som kallas hypotalamus och utsöndras i hypofysens baklob och påverkar hela kroppen. Oxytocinet är nästan ett mirakelhormon. Det lindrar smärta, skyndar på läkningen av sår och skador, sänker pulsen, blodtrycket och halterna av stresshormoner. Dessutom har hormonet en långvarig effekt och påverkar oss mer än under själva beröringen.
Utöver att oxtytocinet är ett hormon, når det oss som en signalsubstans via nervceller i hjärnan. Och det kopplar ihop och sätter igång andra signalsubstanser i kroppen som dopamin och serotonin. Oxytocin aktiverar bland annat hjärnans belöningssystem genom att öka kroppsegna opiater och dopamin. Oxytocin dämpar även kroppens stress system – Sympatiska nervsystemet – och därmed stresshormonet kortisol. Samtidigt om oxytocin ökar funktionen i det – parasympatiska nervsystemet – genom att dämpa pulsen och främja näringsupptag och vila.
Oxytocin frigörs vid all typ av beröring när vi känner oss trygga, lugna och avspända.
Massage kan utföras med mål att uppnå olika typer av resultat. Det kan handla om att få spända muskler att slappna av, att öka blodcirkulationen i musklerna, att stimulera akupressurpunkter och energibanor i kroppen, att stimulera vårat taktila sinne för att öka kroppsmedvetenhet och sätta fart på flödet av oxytocin. Det kan handla om att stimulera bindväven, fascian och lymfflödet för att minska svullnad och skapa utrensning.
Den klassiska svenska massagen är världsberömd och används för att lösa upp spänningar, stimulera blodflödet i trötta muskler och ger en behaglig och skön avkoppling för hela kroppen.
Den taktila stimuleringen är en beröringsteknik som genom är stillsam, rytmisk och mjuk beröring stimulerar frisättningen av oxytocin och ger en känsla av lugn, ro och ökad kroppskännedom. Skönt för dig med smärtproblematik, spänning, stress och utmattning.
Lymfmassagen hjälper kroppen att rensa och få fart på avfallshanteringen i kroppen. Känner du dig svullen, trött eller kanske behandlats för cancer, lider av operationsärr, lymfödem eller lipödem är lymfmassagen en skön investering för din kropp.

Shinrin Yuko

Bada dina sinnen i naturen.
Jag är guiden och naturen är terapeuten.
Jag guidar och vägleder dig att öppna dörren till dina sinnen och skogen gör jobbet.
Begreppet Skogsbad startade i Japan på -80 talet av dåvarande generaldirektören vid Japanska skogsstyrelsen som konstaterade att Japanerna var i stort behov av naturens läkande kraft. Forskare tog vid och började att studera skogens effekter vid sjukdom och ohälsa. Men det var inte förrens i början av 2000 talet som forskningen tog fart och man med vetenskapliga studier på allvar kunde se sambandet mellan skogen och männsikans hälsa.
I dag kan man med säkerhet veta att vår vistesle i naturen främjar vårt immunförsvar, ökar energinivån, lindrar oro, deppresion och ilska, reducerar stress och får kroppen att slappna av, sänker blodtrycket och balanserar nervsystemet.
Häng med på en guidad tur ut i naturen.

Nomadpromenad

En promenad på mellan 20-30 minuter sänker halterna av stresshormonet kortisol, kreativiteten sägs öka med 60%, det är bra för lederna, för matsmältningen och för hjärtat. Kommer du dig för att ta en promenad?

Enskilda konsultationer

Vill du boka en tid för bara dig själv?
Behöver du vägledning och guidning för att hitta vägar till förändring, utmaning och utveckling?
Kanske du känner igen uttryck som magkänsla, sova på saken, aha känsla, Vi hittar ofta svaren inom oss själva

Frågor eller funderingar?

Ingen fråga är för liten…