Susannes Gröna Rum

Välkommen in på hemsidan och botanisera.
Välkommen till ditt besök på Vijvägen 33M i Bergby.

Frihet ny

Susannes gröna rum

Min kropp är min boning, var bor du?

Att plötsligt stanna upp för att inse och förstå att hela min kropp är mitt hus
Där behöver jag känna mig trygg, avspänd och rofylld, en plats att älska, vårda och ta hand om. Äta bra, röra mig lagom mycket, besöka alla olika delar i kroppen, skratta ofta och njuta i det lilla.
Nyfiken att veta mer?

Nyfiken på…

Jag erbjuder.

Holistisk Coach

Hälsa ur ett helhetsperspektiv.
Jag kan vara ett stöd i din utveckling mot ett friskare liv.
Ordet Holism kommer från det grekiska ordet Holos som betyder ”hel”, ”all”, ”total”
Vi behöver se till hela människan när vi vill göra en livsstilsförändring.
Holistiskt synsätt kan handla om att se till olika delar av livet som kan påverka hur man mår eller hur man utvecklas.
Hur man har det med yrkeslivet, i sina nära relationer, på sin fritid, med rörelser och kost som några exempel. Om någon av dessa delar är i obalans kan utveckling inom andra delar bli lidande. Vilka är mina grundläggande behov och mina spirituella behov.
Genom att nyfiket utforska hur livet ser ut och hur jag mår inom de olika områdena som vi tillsammans identifierar kan vi vidare fokusera på möjligheter, mål och handling.
Den holistiska coachingen jobbar med att använda exempelvis dina sinnen, rörelser, bilder, platser, andetaget och modellen NÖHRA från NLP (Neurolingvistisk programmering)

* Nuläge, vi identifierar nuläget genom att du använder dina sinnen ex hörsel, syn, känsla, bilder, tid och rum.
* Önskat läge, hur ser ditt önskade läge ut, vi identifierar syftet med våra samtal, återigen använder vi dina sinnen för att hitta fram till just ditt önskade läge. Genom frågorna hittar vi svaren som finns inom dig
* Hinder, finns det hinder, vilka är dom, hur ser dom ut, hur känns dom, finns dom inom dig själv eller utanför dig. Här stannar vi upp och ställer frågor för att hitta dom.
* Resurser vilka resurser finns, vilka finns inom dig själv och vilka finns i din omgivning.
* Action / Aktivitet hur tar du action, vilket blir ditt nästa steg, vad behöver du göra för att ta dig mot ditt önskade läge. Hur ser ansvaret ut för nästa steg, tidsramen, vilka hinder tar du dig igenom och vilka resurser behöver du för att ta action.

I min roll som coach som betyder buss, kan man se det som att jag tar med dig på en resa från punkt A till punkt B där jag är guiden som vägleder dig till svaren som finns i frågorna och inom dig själv.
Behöver du bolla tankar och önskningar, har du kört fast i livet, drivs av oro, ångest eller kanske har svårt att hitta svar på frågor, kanske du vill göra en livsstilsförändring och behöver någon som stöttar dig?
Du kan alltid boka ett kostnadsfritt samtal för att känna dig för om jag kan vara rätt person för dig. Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar.
Med värme Susanne

Massage och beröring

Oxytocin tillverkas i en del av hjärnan som kallas hypotalamus och utsöndras i hypofysens baklob och påverkar hela kroppen. Oxytocinet är nästan ett mirakelhormon. Det lindrar smärta, skyndar på läkningen av sår och skador, sänker pulsen, blodtrycket och halterna av stresshormoner. Dessutom har hormonet en långvarig effekt och påverkar oss mer än under själva beröringen.
Utöver att oxtytocinet är ett hormon, når det oss som en signalsubstans via nervceller i hjärnan. Och det kopplar ihop och sätter igång andra signalsubstanser i kroppen som dopamin och serotonin. Oxytocin aktiverar bland annat hjärnans belöningssystem genom att öka kroppsegna opiater och dopamin. Oxytocin dämpar även kroppens stress system – Sympatiska nervsystemet – och därmed stresshormonet kortisol. Samtidigt om oxytocin ökar funktionen i det – parasympatiska nervsystemet – genom att dämpa pulsen och främja näringsupptag och vila.
Oxytocin frigörs vid all typ av beröring när vi känner oss trygga, lugna och avspända.
Massage kan utföras med mål att uppnå olika typer av resultat. Det kan handla om att få spända muskler att slappna av, att öka blodcirkulationen i musklerna, att stimulera akupressurpunkter och energibanor i kroppen, att stimulera vårat taktila sinne för att öka kroppsmedvetenhet och sätta fart på flödet av oxytocin. Det kan handla om att stimulera bindväven, fascian och lymfflödet för att minska svullnad och skapa utrensning.
Den klassiska svenska massagen är världsberömd och används för att lösa upp spänningar, stimulera blodflödet i trötta muskler och ger en behaglig och skön avkoppling för hela kroppen.
Den taktila stimuleringen är en beröringsteknik som genom är stillsam, rytmisk och mjuk beröring stimulerar frisättningen av oxytocin och ger en känsla av lugn, ro och ökad kroppskännedom. Skönt för dig med smärtproblematik, spänning, stress och utmattning.
Lymfmassagen hjälper kroppen att rensa och få fart på avfallshanteringen i kroppen. Känner du dig svullen, trött eller kanske behandlats för cancer, lider av operationsärr, lymfödem eller lipödem är lymfmassagen en skön investering för din kropp.

Frågor eller funderingar?

Ingen fråga är för liten…